Nummer 6

Ännu en arbetsvecka är snart till ända, bara tre veckor av arbete kvar tills man har semester. 🙂

I lördags gick tävlingen Västerås Invitational 2011 av stapeln ute på Stockkumla. Saknar IPSC-skyttet en hel del och det var kul att återse alla klubbkamrater igen för en dag med lite pang-pang. Stationerna var medellånga till långa, vilket är bra eftersom det skiljer agnarna från vetet. Korta stationer kan vem som helst skjuta bra på, de längre kräver planering in i minsta detalj. Stationerna gick som följer:

Station 1: A:18, C:4 – Tid: 18,46
Station 2: A:13, C:1 – Tid: 9,91
Station 3: A:15, C:8, D:1 – Tid: 12,72
Station 4: A:20, C:8, D:1, Miss:1, PT:1 – Tid: 45,68
Station 5: A:15, C:3, D:2 – Tid: 24,74
Station 6: A:7, C:11, D:4, Miss:1 – Tid 15,46
Station 7: A:16, C:6, D:1 – Tid: 21,34

För er som är insatta så förstår ni er på siffrorna ovan, för er andra så kan ni läsa mer här http://sv.wikipedia.org/wiki/IPSC eller så kan ni bara googla IPSC alternativt så kan ni så klart skicka iväg ett mail till mig så kan jag svara efter bästa förmåga. Hur som helst så resulterade detta resultat i att jag tog en sjätteplats av 47 skyttar i standarddivisionen. Ska bli mycket intressant att se var detta tar mig på SM i slutet av augusti, sist kom jag på plats 29 i standard på SM 2004 i Tullinge av svenskarna och plats 36 om man ska räkna med skyttar från andra länder i totalresultatet. 🙂

Ledorden för sporten är DVC som står för Diligentia Vis Celeritas (Precision Kraft Snabbhet). Kämpa! 😉

Nedan ser ni tavlan vi skjuter på och dess indelning. Varje tavla ska beskjutas med två skott. Det finns två kraftdivisioner också inom standarddivisionen och det är Major och Minor. Major = kaliber .40 eller grövre och Minor är kaliber 9×19 mm eller .38Special (revolver). Major ger följande poäng: A:5, C:4 och D:2, Minor har följande poäng: A:5, C:3 och D:1. Det går ju lite fortare att skjuta med en nia och den kan ta fler skott i magasinet. Min Glock tar 20 skott i magasinet och en i loppet. Sen tar man poängen och dividerar med tiden och då får man fram en faktor och den som har högst faktor på en station vinner stationens maxpoäng och följande skyttar får procent av stationsvinnaren. Så typiskt amerikanskt så det liknar ingenting, statistik till förbannelse, så man behöver ett gammal DOS-program för att räkna ut resultatet, well…idag har man ju moderna program, men när jag började för tio år sedan så var det DOS som gällde, haha.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: